Zeilevenementen

Op deze pagina worden de evenementen aangekondigd die voor de leden van De Werf worden georganiseerd. Naarmate evenementen dichterbij komen zal er steeds meer informatie verschijnen en wordt er aangegeven hoe kan worden aangemeld.
In het vaarseizoen is er in het laatste weekend van iedere maand een evenement (behalve in juli).

 

Zeilevenementen in 2022

24-25 september: Najaarstocht – Yerseke
Vertrek van De Werf:  zaterdag om 10:00 uur
HW Yerseke: 16:00 uur
Na aankomst in Yerseke kun je om 16:00 uur deelnemen aan een rondleiding langs de haventjes, oesterputten en kwekerijen. Daarna gaan we lekker eten in restaurant ‘De Schelde’, vlak bij de haven. Alleen mee-eten in het restaurant kan ook.
Ga je mee, stuur een mailtje naar zeilen@jachthavendewerf.nl .
Ga je met je eigen boot, vermeld bootnaam, naam van de schipper, aantal opvarenden en of je nog een of meer opstappers mee wilt nemen.
Ga je niet mee met je eigen boot, of heb je geen eigen boot en wil je als opstapper mee, vermeld dat dan.
Eet je alleen mee in het restaurant, meld dat dan in je mailtje. Je moet dan wel met eigen vervoer naar Yerseke komen.
In plaats van mailen kun je ook bellen met: Evert van de Vrie, 06 22742403.

Aanmeldingen tot en met 14 september: Windroos, Pollux, Heron, Vela, Elf-A, Dukeloen en ZEE/DELER; Piet en Gerda Westveer komen ook, maar niet per boot.

 

Hele jaar door: 30 mijls Oosterschelde
Alle leden van De Werf worden uitgedaagd om een ronde op de Oosterschelde zo snel mogelijk te varen. Door een landelijke club (https://30mijls.olgc.nl/home) is een baan uitgezet. Gestart kan worden direct voor het Goese Sas. Kies zelf wanneer je de baan wilt varen. Houd rekening met het tij, de windsterkte en windrichting en kies de optimale omstandigheden voor jouw boot om de 30 mijl zo snel mogelijk te varen. Als je wilt, kun je het meerdere keren doen.
Op https://30mijls.olgc.nl/home is uiteengezet hoe het in zijn werk gaat. Je meld je vooraf aan. Je installeert de Navionics app op je telefoon (gratis) en registreert de route die je vaart. Na afloop geef je je resultaat door en die verschijnt dan in een klassement.
Het Werf-lid met de beste score wint de ‘Jaartrofee 2022 De Werf’.