Zeilevenementen

Op deze pagina worden de evenementen aangekondigd die voor de leden van De Werf worden georganiseerd. Naarmate evenementen dichterbij komen zal er steeds meer informatie verschijnen en wordt er aangegeven hoe kan worden aangemeld.
In het vaarseizoen is er in het laatste weekend van iedere maand een evenement (behalve in juli).

 

Zeilevenementen in 2022

15 oktober: Boeientocht
Vertrek van De Werf:  9:00 uur
LW Wemeldinge: 13:30 uur
Gedurende 4 uur wordt er in een afgebakend gebied van de Oosterschelde gevaren. In die tijd moet je langs zo veel mogelijk boeien varen. Wie langs de meeste boeien vaart, die wint. Er wordt gecorrigeerd voor leeftijd en lengte van de schepen.
Kijk voor meer informatie op: Boeientocht.
Doe je mee, stuur dan een mail naar zeilen@jachthavendewerf.nl en vermeld daarin naam van boot en schipper, en ook lengte en bouwjaar van de boot.

 

Hele jaar door: 30 mijls Oosterschelde
Alle leden van De Werf worden uitgedaagd om een ronde op de Oosterschelde zo snel mogelijk te varen. Door een landelijke club (https://30mijls.olgc.nl/home) is een baan uitgezet. Gestart kan worden direct voor het Goese Sas. Kies zelf wanneer je de baan wilt varen. Houd rekening met het tij, de windsterkte en windrichting en kies de optimale omstandigheden voor jouw boot om de 30 mijl zo snel mogelijk te varen. Als je wilt, kun je het meerdere keren doen.
Op https://30mijls.olgc.nl/home is uiteengezet hoe het in zijn werk gaat. Je meld je vooraf aan. Je installeert de Navionics app op je telefoon (gratis) en registreert de route die je vaart. Na afloop geef je je resultaat door en die verschijnt dan in een klassement.
Het Werf-lid met de beste score wint de ‘Jaartrofee 2022 De Werf’.