Zeilevenementen

Op deze pagina worden de evenementen aangekondigd die voor de leden van De Werf worden georganiseerd. Naarmate evenementen dichterbij komen zal er steeds meer informatie verschijnen en wordt er aangegeven hoe kan worden aangemeld.
In het vaarseizoen is er in het laatste weekend van iedere maand een evenement (behalve in juli).

Zeilevenementen in 2022

26-29 mei: Hemelvaarttocht naar Blankenberge
Traditionele jaarlijkse tocht met op heenweg tussenstop in Breskens en op terugweg in Vlissingen.
HW Vlissingen 27 mei: 13:18 uur

We vertrekken op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, en nemen de Ringbrug van 9:00 uur. Doel van de dag is Breskens. Om daar te komen zijn er meerdere opties, bijvoorbeeld via Veerse Meer (met een Blauwe golf vanaf Middelburg om 14:37 uur) of via de Westerschelde (HW Hansweert 13:37 uur met daarna stroom westwaarts).
Op vrijdag 27 mei varen we van Breskens naar Blankenberge. De stroom is dan westwaarts vanaf ongeveer 15 uur, maar wat eerder vertrekken kan natuurlijk ook. De aankomst in Blankenberge vieren we met een steigerborrel. En we gaan een hapje eten in Al Piccolo Mondo (www.alpm.be; ieder voor eigen rekening).
Op zaterdag 28 mei varen we van Blankenberge naar Vlissingen. De stroom is oostwaarts bij Blankenberge vanaf 11:00 uur. In Vlissingen meren we af in de Dokhaven (openingstijden Dokbrug: 14:30, 18:30 en 20:30).
Op zondag 29 mei kan er teruggevaren worden naar Goes via het Veerse Meer (Blauwe golf start in Vlissingen om 9:28 uur), of over de Westerschelde (stroom is oostwaarts vanaf ongeveer 11:00 uur, opening Dokbrug om 8:30 uur), of buitenom Walcheren en over de Oosterschelde.
Ga je mee met de Hemelvaarttocht, stuur een mailtje naar zeilen@jachthavendewerf.nl en vermeld bootnaam en aantal opvarenden. Als je bereid bent opstapper(s) mee te nemen, vermeld dat dan ook. Heb je geen eigen boot of wil je niet met je eigen boot, maar wil je als opstapper mee varen, stuur dan ook een mailtje naar zeilen@jachthavendewerf.nl en dan proberen we dat te organiseren.
Deelnemers:
– l’Avenir (3 personen)
– Beaufort (2 personen)
– ZEE/DELER (3 personen)

25-26 juni: Barbecuetocht naar Grevelingen, Mosselbank
Nieuw evenement: ieder vaart (volgens eigen planning) naar de Grevelingen en meert af op het oostelijke of westelijke haventje van de Mosselbank, vlak bij Bruinisse. Keuze van het eilandje is afhankelijk van de windrichting. Ieder neemt zelf barbecue-spullen mee en we gaan in een grote kring gezamenlijk barbecueën. En als het weer lekker is kunnen we zwemmen, suppen, etc. Ook leuk voor de (klein)kinderen.
Op zondag vaart ieder volgens eigen planning weer terug naar Goes.
HW Kats: 14:15 uur
Ga je mee , stuur een mailtje naar zeilen@jachthavendewerf.nl en vermeld bootnaam en aantal opvarenden. Als je bereid bent opstapper(s) mee te nemen, vermeld dat dan ook. Heb je geen eigen boot of wil je niet met je eigen boot, maar wil je als opstapper mee varen, stuur dan ook een mailtje naar zeilen@jachthavendewerf.nl en dan proberen we dat te organiseren.
Deelnemers:
– ZEE/DELER (3 personen)

28 augustus: Boeientocht
Voor de derde keer, volgens bekende opzet.
HW Kats: 17:34 uur

24-25 september: Najaarstocht – Yerseke
Zo mogelijk met een oester/wijn-proeverij, of iets dergelijks. En natuurlijk naar een lekker restaurantje.
HW Yerseke: 16:00 uur

Hele jaar door: 30 mijls Oosterschelde
Alle leden van De Werf worden uitgedaagd om een ronde op de Oosterschelde zo snel mogelijk te varen. Door een landelijke club (https://30mijls.olgc.nl/home) is een baan uitgezet. Gestart kan worden direct voor het Goese Sas. Kies zelf wanneer je de baan wilt varen. Houd rekening met het tij, de windsterkte en windrichting en kies de optimale omstandigheden voor jouw boot om de 30 mijl zo snel mogelijk te varen. Als je wilt, kun je het meerdere keren doen.
Op https://30mijls.olgc.nl/home is uiteengezet hoe het in zijn werk gaat. Je meld je vooraf aan. Je installeert de Navionics app op je telefoon (gratis) en registreert de route die je vaart. Na afloop geef je je resultaat door en die verschijnt dan in een klassement.
Het Werf-lid met de beste score wint de ‘Jaartrofee 2022 De Werf’.